Tarteletter med portobello og friske asparges

Disse plantebaserede tarteletter med portobello, friske asparges og purløg er ren luksus. Når du har smagt dem, vil du aldrig igen overveje at lave de traditionelle!

Tilberedningstiden er kort, kun ca. 15-20 minutter.

Ingredienser til 5 stk., hvis du kan lide en overdådighed af fyld… hvis du er mere mådeholden, vil mængden være som på billedet herunder 🙂 

Lækre plantebaserede tarteletter - fra kursus i plantebaseret mad med Jette Boye som underviser
Tarteletter med portobello, friske asparges og purløg

Opskriften er inspireret af veganer.nu 

Ingredienser

  • 125 gr portobellosvampe
  • 200 gr grønne asparges
  • 1 spsk. plantesmør
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • ½ spsk. kogende vand
  • 1 dl soyafløde/soya cuisine
  • 1 dl. soyadrik usødet
  • ½ potte frisk purløg
  • salt
  • peber
  • 5-10 tarteletter

Fremgangsmåde

Skyl de grønne asparges i vand, knæk det nederste seje stykke af (der hvor de naturligt knækker, når de bøjes), skær dem skråt i ca. 1½ cm brede stykker, kog dem i 2-3 minutter og dræn dem i en sigte.

Rens svampene og skær dem ud i grove tern. Steg dem ca. 5 minutter ved mellemhøj varme i 1 spsk. plantesmør, til det meste af væden fra svampene er fordampet – stil til side.

Skyl purløget, klip det fint og stil det til side.

Rør bouillon op i 1 spsk. kogende vand og stil til side.

Smelt de resterende 2 spsk. plantesmør i en gryde ved jævn varme og drys melet i under omrøring. Spæd meljævningen op med bouillon, soyafløde samt soyadrik og rør under opvarmning, til en tyk og cremet sauce opnås.

Tilsæt de stegte svampe, asparges og halvdelen af purløget og varm blandingen op ved jævn varme.

Smag til med salt og peber og server i lunede tarteletskaller drysset med resten af purløget.

Velbekomme!

jetteboye.dk tilbyder konsulentydelser - korrekturlæsning, hjemmesider og tekster generelt

Har du lyst til at lære at lave plantebaseret mad fra bunden? Se mit udbud af kurser på denne side!